Колеги , тъй като съм пред прага на сериозна инвестиция , сондирам мнения за джнти 4х100 . Размер 4х98 има прекалено малък избор , но за сметка на това при 4х100 си харесах перфектната джанта . Чел съм много мнения за и против ексцентричните болтове , но няма нищо конкретно по темата . Моля да споделите има ли проблем с тези болтове , тресе ли , дърпа ли на една страна и т.н. Благодарско предварително !
Известие
Collapse
No announcement yet.
Някой кара ли с джанти 4х100 и има ли проблеми ?
Collapse
X
-
Аз карах с 4Х100 и идеално ми ставаха и нямах проблем (сега ги продавам). Но ако мислиш нови 4Х100 да си земеш не си струва. Не винаги пасват, е един колега от форума пробва едната и не му съвпаднаха мн болтовете, въпреки че се завиха.
Ако беше от софия щях да ти донеса 1 да пробваш, ако имаш път насам кажи
-
Еми ние с един колега с 155ца пробвахме и нещо не паснаха като хората - завиха се болтовете, но много мъчно и видимо имаше отклонение при дупките. Просто да си земеш нови джанти, които не ти пасват идеално е се едно да си земеш обувки 45номер, а да носиш 43
Comment
-
а принципно какъв е стандартния размер между болтовете
по книжка ги дават с 14" с изключение на 1.8 и 2.0 които са 15" дали ще има някакви отклонения в правилното отчитане на скороста ако се сложат 15" или 16"има мнения че някои размери на гумата били по-скъпи от други и тн. Сериозно съм се замислил при смяна на зимните гуми директно да обуем куклата с лети джанти съответно и нови гуми
дайте предложения за размерите им
Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщениеЕ аз с ексцентрични мисля де . Пък и там в сервиза направо ще ги пробваме .
Аз 3 години си карах опела с джанти от Фиат и не съм имал ядове ,даже без специални болтове и тн...Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщениеНяма ядове , ще снимамСамо да дойдат джантите в магазина
Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце...
Comment
-
аз съм с 4х100 и ексцентрични или там както им се викат болтове и няма проблемиhttp://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
www.ico83.snimka.bg/[/url]
Comment
-
С ексцентрични болтове няма проблем за джанти 4х100. Важното в случая е централният отвор да е точен, а ако не е, да има подходяща втулка (58,1мм). В противен случай много трудно може да се центрира точно джантата, тъй като тук конусите на болтовете не наместват.
пс: Казвам го от опит, старите ми джанти бяха 15-ки 4х100166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
Comment